Calella Destacats Portada Societat

L’Ajuntament de Calella demana el desallotjament del centre ocupat La Bruna

Façana de La Bruna, a l'antic hotel Gaviota de Calella. Foto: ACN - Jordi Pujolar

L’Ajuntament de Calella ha demanat a la titular del Jutjat de Primera Instància número 5 d’Arenys de Mar que executi el desallotjament de l’edifici de l’antic hotel Gaviota, convertit des de fa quatre anys en el centre ocupat La Bruna.

L’antic hotel Gaviota va ser ocupat el 2017 per un grup de joves que van convertir La Bruna en un espai autogestionat que volia transformar-se en un “refugi alteratiu” on dur a terme un “projecte de trobada, cultural i d‘acció política”. Entre 2017 i 2019 el col·lectiu de joves organitzava activitats per al barri que eren ben vistes pel veïnat. Però des de fa un any i mig l’edifici s’ha convertit en el domicili de prop d’una cinquantena de persones que generen problemes de convivència i seguretat.

En aquest sentit, els veïns expliquen que les persones que ocupen La Bruna han protagonitzat episodis d’amenaces, robatoris i baralles. De fet, en els darrers mesos la Policia Local hi ha actuat en 73 ocasions per nombroses “actituds incíviques i delinqüencials”, apunta l’alcaldessa, Montserrat Candini. A més, Candini constata la “inquietud i inseguretat” per part dels veïns de l’entorn. I és que l’edifici està totalment integrat a la trama urbana del municipi i hi ha edificis residencials totalment adossats a La Bruna.

Primer intent ajornat per la Covid-19

El Jutjat d’Arenys de Mar que porta el cas de La Bruna ja havia programat una data per al desallotjament al mes de novembre. En aquella ocasió, però, la situació epidemiològica de la Covid-19 va provocar que es desaconsellés fer-ho. Candini detalla que ara la situació de l’epidèmia és molt diferent i avisa que perllongar l’ocupació podria portar problemes més greus. Per la seva part, el consistori ha reallotjat a set persones considerades vulnerables i amb menors al càrrec.


Publicitat

D’altra banda, els responsables del CSO La Bruna que van engegar el projecte fa quatre anys afirmen no ser responsables del que hi passa. “No és a les nostres mans evitar situacions conflictives. Fem una assistència a l’habitatge, però no tenim una relació de control sobre els residents”, explica la portaveu de La Bruna, Ariadna Llamas, en una entrevista a Ràdio Calella.

Tant l’Ajuntament com els veïns lamenten la passivitat dels responsables de l’espai i els acusen de treure’s el problema de sobre.

2 Responses

  1. La meva opinio es que falten mes noticies, te dona la sensacio que en falten i ests obligat a comprar el diari.

    1. Benvolgut Esteba,

      Segurament sí que falten notícies. Malauradament som una empresa molt petita -molt més del que sembla- i és impossible arribar a tot arreu i fer tot el que ens agradaria. Per això hem de prioritzar.
      Tanmateix m’entristeix molt que es vegi “obligat a comprar el diari” perquè això vol dir que no valora la feina que fem els professionals de la informació en general, nosaltres i els dels diaris. Hem de trencar amb la creença que a internet tot és gratis, especialment la informació. Senzillament perquè al darrere d’una pantalla, d’un diari, d’un micròfon o d’una càmera hi ha gent que treballa molt dur, moltes hores i que, com vosté i qualsevol altre, també necessita una mínima quantitat de diners per viure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*