Destacats Mataró Portada Salut

L’Hospital de Mataró redueix a la meitat la pèrdua de pes en pacients amb Covid-19

Hospital de Mataró. Foto: Consorci Sanitari Maresme

L’Hospital de Mataró ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional als malalts de Covid-19 des del seu ingrés que ha permès reduir a la meitat la pèrdua de pes i millorar el seu estat nutricional per combatre millor la malaltia. La majoria de pacients han recuperat el pes perdut entre els 3 i 6 mesos següents.

En un estudi realitzat amb 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, investigadors del centre dirigits pel doctor Pere Clavés van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de l’alta i una pèrdua de pes significativa durant la seva hospitalització. A la segona onada, aplicant un protocol de suplementació nutricional precoç a 401 pacients, la malnutrició a l’alta es va reduir un 37,2% i la pèrdua de pes va baixar als 3 quilos de mitjana en tot el procés de la malaltia.

Recuperació del pes perdut entre els 3 i 6 mesos següents

Al centre hospitalari, integrat en el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), no només s’ha treballat aquesta situació en el període en què el pacient està ingressat, sinó també en el període posterior. Des de la primera onada es va dissenyar una dieta de recuperació postcovid que es lliurava amb l’alta mèdica. Com a resultat d’aquesta intervenció, s’ha observat que la majoria de pacients han recuperat el pes perdut i la malnutrició entre els 3 i 6 mesos de després de patir la malaltia.

Pel que fa a la disfàgia –malaltia que dificulta englotir–, a la primera onada va ser d’un 44,8% (35,3% dels quals eren nous casos). A l’alta mèdica de la segona onada, el percentatge baixa del 44,8% a un 27,6%. Segons els investigadors, aquesta dada reflecteix, probablement, el fet que el pacient d’aquesta segona onada té menys edat i, per tant, es veu menys afectat. Tot i això, també s’investiguen altres factors que hi podrien influir.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*