Arenys de Mar Canet de Mar Destacats El Masnou Portada Societat

El programa Sostre 360º arriba al Masnou, Arenys de Mar i Canet

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, a la presentació del projecte Sostre 360º el passat desembre. Foto: Obra social "la Caixa"

El programa Sostre 360º de suport social i residencial a joves vulnerables s’estén arreu del Maresme i s’aplicarà al Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que vol donar sortida a joves en estat de vulnerabilitat.

L’objectiu del Projecte Sostre 360º és ajudar joves d’entre 18 i 24 anys sense llar a assolir la seva emancipació i integració social. Ara, el programa arriba als municipis maresmencs d’Arenys de Mar, Calella i el Masnou. En el cas d’Arenys i Calella serà el Consell Comarcal qui coordinarà el projecte per donar sortida a 20 joves en estat de vulnerabilitat, siguin residents o en situació d’itinerància per la comarca.

Les intervencions dels professionals de Sostre 360º volen evitar la cronificació de la situació de vulnerabilitat i, en alguns casos, de deteriorament físic i de salut mental del jovent. El programa també preveu la complementació d’una alternativa d’habitatge en els casos en què sigui necessària. En aquest sentit, l’aposta per un abordatge multidisciplinari de la situació pivota sobre cinc eixos fonamentals: l’acompanyament a l’autonomia personal en tant que suport a la vida quotidiana, rutines domèstiques i hàbits saludables; el suport en processos administratius, legals i judicials; l’aposta per la formació i la inserció sociolaboral; la salut (accés a la xarxa sanitària normalitzada i promoció de la salut emocional i física, entre d’altres); i, per últim, la cerca d’habitatge.

Tret de sortida amb la creació d’una Comissió Gestora

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al projecte amb la constitució de la Comissió Gestora. Es tracta d’un grup multidisciplinari que treballarà coordinadament en la valoració i diagnòstic inicial de la situació del jovent i de les seves necessitats. També identificarà els recursos de la xarxa i donarà suport en la derivació a altres serveis i projectes.


Publicitat

La proposta d’entrada dels joves es farà sempre a través dels Serveis Socials Bàsics del territori. Serà la Comissió Gestora qui decideixi l’admissió dels joves i doni resposta a la necessitat d’atenció social integral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*