Destacats Maresme Portada Turisme

La crisi de la Covid-19 duplica el turisme nacional al Maresme

El turisme de proximitat s’ha imposat el 2020 al Maresme, que s’ha duplicat arran de la crisi de la Covid-19. En canvi, el percentatge de turisme estranger ha disminuït gairebé un 43%.

Durant l’any 2020 el principal mercat emissor de turistes a la comarca del Maresme va ser l’espanyol, amb un 83,1% del turisme total. Així ho indica l’Informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la província de Barcelona Tourism Data System, realitzat pel LABturisme de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona – Maresme i l’Observatori del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat.

Aquesta xifra duplica les dades de l’any 2019, en què el turisme espanyol va representar el 40,3% del total. I és que la crisi sanitària ha impedit els desplaçaments a altres països i ha promogut el turisme de proximitat o dins el mateix territori. Dins del turisme nacional, destaca el nombre de viatgers catalans; una xifra que suposa un 87,2% del total de turistes de l’estat.

Disminució del turisme estranger

El percentatge de turisme estranger ha baixat significativament aquest 2020 -del 59,7% al 16,8%- a causa del tancament de fronteres d’alguns països. En aquest sentit, França ha estat el principal mercat emissor de turistes.


Publicitat

L’informe mostra que l’agost va ser el mes amb més pernoctacions, arribant a superar les 500.000. Tot i això, no es va ocupar el total de places ofertes: més d’1,5 milions en el conjunt de la comarca. Alguns hotels, de fet, van decidir no obrir les portes. El turisme rural, per la seva banda, va aconseguir millors dades: va arribar al 60% de l’ocupació el mes d’agost.

Els propietaris d’hotels valoren negativament aquestes dades. Concretament, han passat de puntuar els indicadors amb més d’un 7 a un 3,45. Els càmpings i els allotjaments de turisme rural en fan una millor valoració, si bé inferior a la d’altres anys: més d’un 4, davant del 6 que li atorgaven el 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*