Calella Cultura Destacats Portada

El festival Festitmatge de Calella prepara una setzena edició semivirtual

Festimatge 2019. Foto: maresme360

Sota el lema “En tenim ganes!”, el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva setzena edició. Enguany se celebrarà entre el 10 d’abril i el 2 de maig i molts actes es faran de manera virtual.

Després que la quizena edició del festival no es pogués celebrar per la Covid-19, la setzena edició del FESTIMATGE torna a Calella. De fet, aquest any es farà el lliurament de premis de l’any passat.

La celebració del FESTIMATGE, per primera vegada, s’allargarà fins al maig. Aquest any començarà una mica més tard, un cop passi la Setmana Santa: concretament, se celebrarà entre el 10 d’abril i el 2 de maig. L’essència, però, serà la mateixa: donar un espai conjunt a la fotografia i el cinema per gaudir de la imatge amb totes les seves vessants. Aquesta edició, a més, tothom podrà gaudir del FESTIMATGE 2021 amb les seves activitats online.

Des de la secció de fotografia ja es preparen les exposicions que es podran gaudir durant el festival. I el 45è Trofeu Torretes de Fotografia té encara la seva inscripció oberta fins a l’1 de març. Així mateix, està prevista la projecció de curtmetratges seleccionats al 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat enguany més de 800 treballs.


Publicitat

Una de les activitats més emblemàtiques del FESTIMATGE és la celebració de la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que enguany arriba a la 48a edició. Aquest any, a més, l’activitat s’adapta a la pandèmia i se celebrarà de manera telemàtica.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival. Els seus orígens es troben en tres certàmens que tradicionalment se celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, el Trogeu Torretes de Fotografia i el Trofeu Torretes de Curtmetratges.

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens es van ajuntar per fer un gran festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*