Destacats Economia Mataró Portada

El Port de Mataró cobrarà el lloguer dels seus locals segons els ingressos de cada establiment

El Port de Mataró establirà un sistema de cobrament dels lloguers variable dels seus locals, sempre d’acord amb el volum d’ingressos que registrin els negocis que hi hagi instal·lats. Es tracta d’un mecanisme que vol potenciar l’ocupació dels espais comercial del Port, que ara es troba en procés de remodelació integral.

Les obres de transformació integral del Port van arrencar al desembre, amb una inversió de 5,6 milions d’euros per part del Consorci que ha de permetre actualitzar la zona comercial, que fa anys que es troba en una situació de decadència. Per facilitar la captació de negocis que puguin ocupar aquests espais, s’ha optat per un sistema de lloguer variable, on es pagarà depenent dels ingressos que registri l’activitat. De la mateixa manera, es treballa amb concessions llargues de fins a 25 anys. En aquest sentit, es demana que hi hagi una garantia de reposició per garantir que la qualitat dels locals no es degradi amb el pas del temps.

En total es disposa de 96 locals. Pel que fa a la tipologia de negocis, es vol potenciar aquells que estan vinculats a l’activitat pròpia d’un port; i és per això que es reservarà un 70% al sector de la restauració, el nàutic i l’esportiu. Està previst que els treballs de remodelació del Port acabin el juny. Tanmateix, ja per Setmana Santa es vol iniciar part de l’activitat per atraure visitants i clients.

Obertura al públic en general

El nou model del Port es vol obrir al públic en general perquè s’hi puguin dur a terme activitats nàutiques, submarinisme, passejar o fer esport. En aquest sentit, s’ha apostat per renovar l’enllumenat per reduir emissions contaminants. També s’han creat noves zones verdes, a més d’una font lúdica destinada als infants o un enllaç amb el carril bici de Mataró.


Publicitat

A més, aquest estiu s’abordaran les obres del moll, que ha de permetre reduir l’embat dels temporals a l’interior de les instal·lacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*