Uncategorized

Mònica Lora: ‘La crisi i l’atur tenen solució fora de la globalització’

L’atur ha tornat a augmentar de forma considerable, la crisi sembla que
no té fi i la seva empremta també es nota al Maresme. Quines propostes
té PxC per mirar de revertir aquesta situació?

Estem patint una crisi sense precedents. En el millor dels casos i sota les previsions més optimistes no es crearà ocupació neta fins el 2015. I no vull pensar en les previsions d’altres pronòstics més pessimistes que allunyen aquest horitzó fins al 2020. Sense mesures de xoc immediates i dràstiques, la taxa d’atur assolirà el nivell esgarrifós del 30% o més, molt aviat.
La crisi i l’atur tenen solució fora de la globalització, en un marc en el qual l’Estat aposti per una economia social i no pel benefici del mercat i dels grans capitals. La globalització és un fenomen que ens ha portat immigració massiva i s’ha emportat la nostra indústria a altres països. Trencar amb la globalització implica en primer lloc reduir el nombre d’immigrants, reindustrializar el nostre territori i restablir el sistema aranzelari a les importacions de països no comunitaris.

Què en pensa de les retallades del Govern de la Generalitat? Són necessàries?

El que cal retallar és el turisme sanitari, el de les prestacions socials o el turisme fiscal i penal. Les deficiències en la llei d’estrangeria, el reagrupament familiar i la falta de control i regulació de la immigració és el que realment retalla els drets dels qui cotitzen per un servei de qualitat i aquest fet constitueix una autèntica estafa al contribuent.


Publicitat

Quant a mobilitat hi ha diversos projectes sobre la taula que són molt importants per la comarca. Un d’ells és la Ronda de Mataró i del Baix Maresme? Quin és el posicionament de PxC en aquest tema? L’autopista s’hauria d’alliberar del peatge tal com defensen algunes veus?

Considerem més important preservar els pocs espais naturals que ens queden, ja no solament per motius tan evidents com el medi ambient i l’ecològic, si no també perquè el ciment i la invasió urbanística destrueixen uns recursos vitals que posen en risc el futur de la nostra supervivència, autosuficiència i identitat. Amb una bona restructuració i redisseny del nyap que es va realitzar en els accessos i sortides al costat del Mataró Parc, hi hauria prou. Evidentment s’hauria d’alliberar el peatge, ja són massa anys que als maresmencs ens ha tocat pagar.

I en gestió d’infraestructures ferroviàries, cap a on ha d’anar la comarca?

Seria necessari disposar d’una bona connexió ferroviària amb la comarca del Vallès Oriental així com desplaçar de la costa la línia que actualment travessa el Maresme trencant el front marítim i fer-ho, des de Blanes, a l’aeroport de Barcelona. Tot això respectant sempre les zones d’interès agrícola i els recursos naturals.

Turisme: quin és el model pel que aposta PxC per a la comarca?

La comarca disposa de bones platges, muntanya, jaciments arqueològics, modernisme, museus, etc. Per potenciar el turisme caldria tenir en compte el tipus i estil de l’oferta hotelera que es pretén dissenyar i construir. Aquesta oferta hauria d’oferir diversitat, distinció, exclusivitat i singularitat. Entre la clàssica i tradicional oferta hotelera caldria donar lloc a la creació d’ofertes en ressorts temàtics com per exemple els basats en bioconstrucció amb les últimes tecnologies en disseny i confort, gastronomia amb productes autòctons i galeria temàtica en temes medi ambientals. També ressorts temàtics històrics amb dissenys d’habitacions i espais ambientats en diferents èpoques de la nostra història, etc.

Quines propostes teniu per resoldre el finançament dels Ajuntaments?

Reformar la participació en els impostos de l’Estat regulada per la Llei d’Hisendes Locals. Cal reformar aquesta Llei perquè els impostos que l’Estat retorni reflecteixin la recaptació impositiva local derivada de l’activitat econòmica i també tinguin en compte la població censada.

S’han d’eliminar administracions com Consells Comarcals tal com defensava fa unes setmanes Joaquim Nadal?

Si, a més dels Consells Comarcals caldria suprimir el Senat.

Demani el vot

Nosaltres no demanem el vot perquè qui vota a Plataforma per Catalunya sap què es farà amb el seu vot, la resta no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*