Uncategorized

Dosrius obre aquest dissabte les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet

Dosrius dóna aquest dissabte el tret de sortida de les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet del Maresme del 2011. La resta de municipis que participen en l’edició d’enguany ho faran entre el 15 i el 19 de novembre. En total són nou els municipis maresmencs que han preparat activitats amb el fesol del ganxet com a protagonista: Cabrils, Caldes d’Estrac, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Mar, Palafolls i Malgrat de Mar.

El Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme han editat un fulletó promocional de les jornades on s’expliquen les activitats programades a cada municipi. També hi ha una guia dels restaurants que han incorporat plats especials amb fesols del ganxet a les seves cartes, com per exemple alguns de Malgrat de Mar i Tordera. En el fulletó també hi un llistat dels pagesos maresmencs que produeixen aquest llegum.

El fesol del ganxet, o mongeta del ganxet, es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental té Denominació d’Origen Protegida (DPO), un segell que l’acredita com a producte de màxima qualitat.

Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet conviuran durante quinze dies amb les del bolet que es perllongaran fins a finals de novembre.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*