Destacats Economia Maresme Portada

El Consell Comarcal incrementa un 25% el pressupost per al 2021

Consell Comarcal del Maresme. Foto: M.Alaminos

El pressupost del Consell Comarcal del Maresme per al 2021 serà de 52.842.000 euros, una xifra que suposa un 25% més que el d’aquest any. Serà, a més, el pressupost més gran de la seva història i intentarà fer front a la crisi derivada de la pandèmia de Covid-19.

El pressupost, de quasi 53MEUR, va ser aprovat amb els vots favorables d’ERC, JxCat i el conseller no adscrit. Els grups comarcals del PSC, CUP i ECG es van abstenir i el grup comarcal de C’s hi va votar en contra. Es tracta d’un pressupost que vol ser “sensible a la realitat social i econòmica, sense oblidar la necessitat de continuar avançant en polítiques de mitigació dels efectes del canvi climàtic”. Així doncs, l’increment d’un 25% respecte del d’aquest any suposa la xifra més gran pressupostada pel Consell Comarcal del Maresme.

Destaca l’augment de la partida destinada a ajuts de menjador escolar que, amb un increment del 45%, ascendeix a 7.589.600 €. En aquest sentit, el Consell Comarcal vol fer front a les necessitats de les famílies, sobretot arran de la crisi derivada de la pandèmia de Covid-19. L’altre bloc que augmenta pressupostàriament és el de les inversions mediambientals. En aquest sentit, s’ha pogut doblar el pressupost -que ascendeix a 8.845.181,09 €- gràcies a les transferències de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Amb tot, les xifres mostren un increment pressupostari de gairebé 10.600.000 euros gràcies a la pujada de les aportacions de tots els departaments de la Generalitat, a excepció de Cultura.


Publicitat

Inversions en construcció

Les principals inversions del 2021 es concentren en la construcció de dues EDAR’s a Tordera i Roques Blanques. També es contempla la redacció del Projecte de Millora de l’EDAR de Mataró; la redacció de l’estudi d’alternatives de l’emissari de Pineda i la redacció del projecte EB d’Arenys de Munt. S’hi inclouen, a més, les corresponents inversions de reposició i millores de les instal·lacions de sanejament de la comarca -que s’incrementa en 300.000 € respecte del 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*