Destacats Portada Premià de Dalt Societat

Els Mossos detenen un home buscat per la Interpol que s’havia instal·lat a Premià de Dalt

Mossos d'Esquadra. Foto: CME

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 39 anys que estava en situació de crida i cerca per la Interpol acusat d’un delicte fiscal comès a Rússia. La detenció s’ha produït a Barcelona després que, a finals de la setmana passada, els Mossos el van ubicar a una casa unifamiliar situada en una urbanització a Premià de Dalt, envoltat de fortes mesures de seguretat.

L’home havia fugit de Rússia el 2012 i havia estat amagat durant aquests anys en diferents països com Bielorússia o Xipre; després, a l’estat espanyol, havia obert diversos negocis a Madrid i Barcelona. Concretament, a la capital catalana havia engegat en els últims anys alguns establiments de restauració.

La investigació va començar el novembre quan l’exparella de l’arrestat, que resideix a Rússia, va denunciar la sostracció de la filla que tenen en comú. Va explicar que podia trobar-se amb el seu pare a l’estat espanyol. En les gestions de recerca del pare i la filla, els Mossos van localitzar a Barcelona un home de nacionalitat russa i amb un alt poder adquisitiu, que coincidia amb les dades que disposaven els investigadors.

Detenció d’alta complexitat a Barcelona

El 10 de desembre, els Mossos van detenir l’investigat a Barcelona quan s’adreçava, en un vehicle amb vidres tintats i escortat per personal de seguretat, a una entitat bancària per tractar assumptes empresarials amb els seus advocats. El detingut va passar a disposició dels Jutjats de guàrdia de Barcelona.


Publicitat

Les gestions per localitzar-lo van ser difícils perquè l’investigat coneixia l’existència en vigor de l’ordre de crida i cerca internacional. Tot i disposar de diferents immobles, vehicles i negocis, no constava com a titular de cap d’ells. Un altre aspecte que n’ha dificultat la detenció ha estat la seva mobilitat; i és que el detingut viatjava constantment entre diferents països europeus, on encara mantenia diferents negocis.

Els investigadors de la Comissaria General d’Investigació Criminal adscrits al Grup de Recerca de Fugitius han estat els encarregats de l’operació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*