Cultura Destacats Portada Vilassar de Mar

Vilassar de Mar construirà un nou teatre de l’Ateneu Vilassanès per a les entitats

Foto actual de l'Ateneu Vilassanès exterior. Foto: Aj. Vilassar

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit construir un nou teatre de l’Ateneu Vilassanès per tal de dotar la vila d’un espai adaptat a les necessitats de les entitats locals. Les previsions tècniques apunten que el nou teatre podria estar acabat a finals de 2023, tot i que les obres es podrien allargar fins a cinc anys.

El Govern de Vilassar de Mar va comprar el teatre l’any passat. Després de fer un diagnòstic de l’espai, l’informe ha xifrat en un milió d’euros la inversió necessària per a poder-hi desenvolupar activitats. “Creiem que la millor opció és fer un teatre nou, ja que, si hem d’invertir un milió d’euros a condicionar-lo i, més endavant, es requerís fer-lo de nou, es perdria aquesta inversió”, explica Àngel Font, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest projecte és dotar la vila d’una nova instal·lació adaptada a les necessitats de les entitats locals que hi desenvolupen la seva activitat.

Participació de les entitats de la vila

El projecte del nou Ateneu, que tindrà unes 300 localitats, sortirà d’un concurs de projectes obert i participatiu. Les mateixes entitats que faran ús de la instal·lació també participaran del projecte. En aquest sentit, col·laboraran en la preparació dels plecs tècnics que haurà de complir el concurs i en la valoració final de la proposta guanyadora, que es triarà entre les quatre finalistes.


Publicitat

Mentrestant, l’Ajuntament ha previst que l’activitat cultural de la vila es desenvolupi, entre d’altres, a la Sala cultural Maria Roser Carrau. L’espai té capacitat per a 155 persones. A més, s’habilitarà una nova instal·lació provisional, que es construirà a la plaça Ventura Gassol, amb 250 localitats. Aquesta instal·lació podria entrar en funcionament a la tardor de 2021. Les entitats culturals de Vilassar de Mar, algunes de les quals ja han mantingut reunions amb l’Ajuntament per a intercanviar informació i impressions, també faran aportacions al projecte d’aquest equipament provisional per tal que sigui el més funcional i ajustat possible a les seves necessitats.

Les previsions tècniques de tràmits i terminis contempla la possibilitat de finalitzar l’obra del nou teatre l’any 2023. Tanmateix, l’experiència en d’altres projectes similars i l’actual crisi sanitària amb les seves repercussions albiren un termini aproximat d’entre quatre i cinc anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*