Destacats Mataró Portada Societat

El Consell Comarcal reclama l’aturada dels desnonaments mentre duri la pandèmia

Consell Comarcal del Maresme. Foto: M.Alaminos

El ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció on demanen que s’aturin els desnonaments mentre duri la pandèmia. El text, presentat per ERC, va rebre el suport dels grups comarcals de JxCat, ECG, CUP i del conseller no adscrit. El PSC i C’s es van abstenir manifestant que tot i poder compartir el fons, consideraven “partidista” el redactat.

Els acords de la moció s’estructuren en quatre eixos diferents. D’una banda, mostrar el suport del Consell Comarcal al Decret llei de reforç de la protecció del dret a l’habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19. En aquest sentit, es tracta d’un decret aprovat pel govern català que demana als que l’apliquin fins que el Govern espanyol no prengui mesures. En segona instància, la moció insta el Govern espanyol a aturar l’execució de llançaments de desnonaments i eliminar el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada. Així mateix, es demana la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi.

En tercer lloc, la moció aprovada pel Consell Comarcal insta el Govern espanyol a modificar la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjuiciamiento
Civil, per tal d’inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l’oferta de lloguer social prèvia.

Per últim, el Consell es compromet a traslladar aquests acords als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*