Uncategorized

Sant Iscle celebra la 14ena Fira del bolet enmig d’una gran afluència de públic

Sant Iscle de Vallalta ha celebrat aquest diumenge la catorzena edició de la Fira del bolet que ha aplegat milers de persones a la petita població maresmenca durant tot el dia. El Parc dels Vegetals i els seus voltants han estat l’escenari on s’han desenvolupat diverses activitats orientades a tots els públics però amb una notable presència d’aquelles destinades als més petits. Totes elles amb el món del bolet com a protagonista. L’esmorzar boletaire, la Fira de bolets i productes o el cinquè ral·li fotogràfic “Tocats pel bolet” són algunes de les activitats que els visitants han pogut gaudir aquest diumenge a Sant Iscle a més de conèixer les activitats de les diferents associacions i entitats del poble.

Finalment la situació meteorològica s’ha posat del costat de la Fira. Aquesta era una de les preocupacions dels organitzadors segons ha explicat a maresme360.cat l’alcaldessa de la població, Núria Sans, després d’una setmana amb diversos episodis d’abundants pluges al Maresme. L’alcaldessa també ha destacat que les activitats infantils tenen una molt bona acollida entre els visitants, el que dóna un “caràcter familiar a la festa i no només comercial”.

Núria Sans també explica que la Fira del bolet s’ha ressentit per la complicada situació econòmica que viu el país. L’alcaldessa ha confirmat que la festa ha comptat amb col·laboració externa a banda de la que cada any aporten els comerços de Sant Iscle de Vallalta. L’oferta d’activitats també ha estat menor que en anys anteriors.Tot i això, Sans ha fet una valoració positiva de l’esdeveniment perquè “la gent entén que la situació és complicada i ja no demana algunes coses”.

El món del bolet continua guanyant adeptes


Publicitat

Cada any són més les persones que s’interessen pel món del bolet, sobretot les famílies. I a Sant Iscle, aquesta popularització d’una activitat -la de sortir al bosc a buscar bolets o participar en fires i festes temàtiques- l’estan percebent d’una manera molt clara en ser un poble de muntanya i amb una important extensió de terreny inclòs en el Parc del Montnegre Corredor.

L’alcaldessa creu, d’altra banda, que el que ha ajudat a fer que el món del bolet interessi cada any a més persones, és el fet que és una activitat que es desenvolupa a l’aire lliure. A més, “és una manera de fer esport i també una forma d’ensenyar els més petits els valors de la natura”, explica Núria Sans.

La Fira del bolet de Sant Iscle de Vallalta és l’esdeveniment més important de l’any a la població després de la Fira de la Maduixa, que té lloc a la primavera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*