Uncategorized

La fibra òptica arriba a Vilassar de Mar

En el passat ple municipal de setembre es va aprovar, a Vilassar de Mar, el conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme per incloure el municipi al projecte de Xarxa Comarcal de Banda Ampla del Maresme. D’aquesta manera, la localitat disposarà de connexió de banda ampla a través de fibra òptica en tots els equipaments municipals i passarà a ser un dels 19 municipis que formen part de la Xarxa.

Aquest projecte està finançat pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i el FEDER (fons europeu de desenvolupament regional) i té un pressupost de gairebé dos milions d’euros per tot el Maresme. Per fer arribar el cablejat s’aprofita el troncal que passa per l’autopista C-32.

Així, el servei entrarà en funcionament durant el 2012, però la instal·lació s’iniciarà durant aquest mes d’octubre. El regidor de Noves Tecnologies, Laureà Folch, ha declarat que l’objectiu final és connectar tots els municipis de la comarca en un sol punt per aconseguir l’optimització dels recursos i, també, atraure al sector privat perquè ofereixi aquesta tecnologia a les llars de Vilassar de Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*