Portada Societat

El Consell de Ministres aprova l’estat d’alarma

El Consell de Ministres aprova l'estat d'alarma

El Consell de Ministres ha aprovat aquest diumenge en una reunió extraordinària el quart decret de l’estat d’alarma des de la restitució de la democràcia. Tindrà una vigència de 15 dies però l’objectiu del govern espanyol és prorrogar-lo diversos mesos, fins la primavera. Permetrà decretar el toc de queda, tot i que previsiblement deixarà a mans de les CCAA demanar aquesta opció. A Catalunya, el Procicat es reuneix aquesta tarda per concretar els detalls del toc de queda que probablement limitarà la mobilitat entre les 10 del vespre i les 6 de la matinada.

Per aconseguir la pròrroga el govern espanyol necessitarà l’aprovació del Congrés dels Diputats, on a priori disposarà dels suports dels seus socis parlamentaris. Caldrà veure si el PP s’hi suma, tot i que de moment ha demanat al seus territoris que no sol·licitin el toc de queda.

És la quarta vegada que el govern espanyol activa l’estat d’alarma. La primera va tenir lloc el desembre del 2010, quan el govern de Zapatero va aprovar per desactivar la vaga de controladors aeris. La segona és la del març passat que va permetre decretar el confinament general de la població per plantar cara a la pandèmia del coronavirus. La tercera es va activar el 9 d’octubre per adoptar mesures a la Comunitat de Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*