Destacats Economia Maresme Portada

El Consell Comarcal del Maresme engega la campanya “Llogant el teu pis, guanyes”

Presentació de la campanya "Llogant el teu pis, guanyes" al TecnoCampus. Foto: Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha presentat aquesta setmana la campanya “Llogant el teu pis, guanyes“, que té per objectiu augmentar l’oferta d’habitatge assequible. La campanya s’ha presentat al TecnoCampus Mataró-Maresme amb diferents autoritats municipals i representants del Consell Comarcal.

“Llogant el teu pis, guanyes” neix amb l’objectiu de duplicar el nombre de pisos disponibles a la Borsa de Lloguer de la comarca. La campanya s’ha presentat aquest dijous al TecnoCampus; allà, Damià Calvet, president del Consell Comarcal, ha explicat que “un dels objectius d’aquest mandat és aconseguir augmentar l’oferta d’habitatge”. És per això que el Consell vol doblar la borsa de lloguer maresmenca, que actualment consta de 40 habitatges distribuïts en 13 municipis. Així, es vol tenir oferta als 25 municipis en els quals l’Oficina d’habitatge té competència i donar resposta a la llista d’espera de la Borsa, que actualment compta amb 200 persones.

Per la seva banda, Marc Bosch, conseller de Serveis Personals del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat que el preu del lloguer dels pisos de la comarca ha crescut un 30% els darrers sis anys. “En un moment de molts canvis econòmics i estructurals, des del Consell apostem per un model d’habitatge diferent, que trenca amb el model especulatiu. I creiem que el canal per fer-ho és ampliant la Borsa d’habitatge”, ha afegit Bosch.

Ara bé, Marc Bosch també ha puntualitzat que “no parlem de lloguer social, sinó de lloguers a preus assequibles, que permetin a la gent del Maresme quedar-se a viure a la comarca, alhora que gent d’altres indrets vingui a viure-hi”.


Publicitat

Una campanya per a propietaris de pisos buits

La campanya “Llogant el teu pis, guanyes” es dirigeix principalment a les persones propietàries de pisos buits i desocupats. En aquest sentit, des del Consell Comarcal volen remarcar allò que suposa incloure el pis en la Borsa de lloguer del Consell Comarcal. És per això que a l’acte també hi han participat quatre propietaris, que han explicat la seva experiència a la Borsa del Consell.

A més, l’acte també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i de l’assessor de l’Àrea de Territori de Premià de Mar, Carles Bosch. La implicació dels municipis és un dels eixos claus de la campanya; en aquest sentit, ambdós ajuntaments incentiven la incorporació d’habitatges desocupats a la Borsa amb bonificacions a les persones propietàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*