Destacats Economia Maresme Portada

Lleuger repunt de l’atur al Maresme aquest setembre

Oficina de Treball de la Generalitat. Foto: gencat.cat

L’atur ha patit un lleuger repunt aquest mes de setembre al Maresme. Ja són 29.681 les persones que busquen feina, segons recull el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

El Report d’Atur detalla que la xifra de persones a l’atur al Maresme s’ha augmentat en 36 aquest últim mes. En termes percentuals, aquesta xifra representa un augment del 0,12% respecte el mes anterior i del 25,51% en relació amb les xifres d’agost de 2019. Principalment, aquest augment s’ha centrat en el col·lectiu d’homes en les franges d’edat 16-24 anys i 55-64. En canvi, l’atur s’ha reduït entre les maresmenques tot i que la taxa de desocupació femenina a la comarca continua 5 punts per sobre de la masculina (17,09% davant del 12,07%).

Pel que fa a àmbits econòmics, el més castigat ha estat l’agricultura; aquest sector recull un increment de la desocupació del 9,27%. També creix entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). En canvi, la indústria registra un descens de l’1,34%, la construcció de l’1,35% i els serveis del 0,26%.

El comportament de l’ocupació al Maresme durant el mes de setembre ha estat diferent del registrat a escala provincial i en el conjunt del territori català. En aquests dos nivells l’atur ha baixat entre l’1,80% (província de Barcelona) i el 0,51% (Catalunya). En canvi, el Maresme suma un 0,12% de persones desocupades. Aquestes dades fan distanciar encara més les taxes d’atur territorials: mentre a la comarca s’eleva al 14,46%, a la província és del 13,24% i a Catalunya del 13,03%.


Publicitat

L’atur al Maresme per municipis

Els 30 municipis del Maresme sumen més persones en situació de desocupació que el setembre de 2019 en percentatges que oscil·len entre el 50% (Òrrius) i el 13,85% (Alella). En canvi, la comparativa intermensual és més positiva; 19 poblacions han registrat baixades en la llista de persones aturades.

Respecte a la taxa d’atur, superen la mitjana comarcal les poblacions de Calella, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Tordera. En canvi, la taxa d’atur no arriba al 10% en 6 municipis: Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*