Canet de Mar Destacats Portada Societat

Es redueixen els fets delictius a Canet de Mar al llarg de l’estiu

Imatge de recurs dels Mossos d'Esquadra Foto: Aj. Canet

Els fets delictius s’han reduït aquest estiu a Canet de Mar en un 17.64%. Així ho ha explicat la Policia Local i els Mossos d’Esquadra a la reunió d’anàlisi de les accions delictives produïdes al municipi entre els mesos de juny i setembre.

El passat divendres es va celebrar la reunió de seguretat de Canet de Mar en què es van fer públiques les xifres de fets delictius produïts al municipi al llarg de l’estiu. Segons les dades presentades, entre els mesos de juny i setembre de 2020 hi ha hagut una reducció del nombre de delictes del 17.64% respecte de l’any 2019. Concretament, la policia destaca que els robatoris amb força a Canet de Mar s’han reduït un 20%; els robatoris amb violència han caigut un  14% i els robatoris a l’interior de vehicles han baixat un 60%.

Les dades objectives no sempre es corresponen amb la sensació de seguretat de la ciutadania

A la reunió hi ha assistit una representació d’alts comandaments de l’ABP d’Arenys de Mar de Mossos d’Esquadra; el cap de la Policia Local, Servando Gómez i l’alcalde accidental i actual responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Pere Xirau. Tot i les xifres, l’ABP d’Arenys de Mar ha destacat que cal diferenciar entre les dades objectives i la sensació de seguretat que hi ha entre els veïns. En aquest sentit, Xirau ha posat sobre la taula diverses problemàtiques que afecten el municipi i la població. Els responsables de seguretat han explicat que la sensació d’inseguretat ha augmentat després del confinament; aquest fet coincideix amb un petit repunt de fets delictius posteriors a la desescalada.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local ha valorat molt positivament la coordinació que hi ha entre els dos cossos policials. Aquest fet -ha indicat- ha permès reforçar i millorar la seguretat a Canet.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*