Uncategorized

Arenys de Munt gestionarà directament el servei d’abastament d’aigua de la població

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha creat la marca Aigües d’Arenys per gestionar l’abastament d’aigua a la població. Amb aquest canvi el consistori vol donar un millor servei als ciutadans sense que això suposi un augment del preu del servei per l’any 2012 segons ha explicat en roda de premsa el tinent d’alcalde i president de l’empresa pública Gusam, Alfons Molons.

Molons creu que, amb aquest canvi de gestió, un dels avantatges serà la millora de la xarxa de distribució i la possibilitat d’utilitzar pous. Alfons Molons també ha destacat el consens polític amb el que s’ha portat a terme el projecte i ha explicat els beneficis “indirectes”que obtindrà la població, visibles sobretot en aspectes com els acabats de les obres que es facin per millorar la xarxa.

Per la seva banda l’alcalde del municipi, Josep Manel Ximenis, ha qualificat de “trascendental” el canvi que suposa gestionar el servei d’aigües directament des de l’administració local i ha defensat aquest model “ja que l’aigua és un bé públic que s’ha de gestionar de forma pública”. Ximenis també ha expressat la seva confiança en el projecte i ha destacat la necessitat de començar a pensar en maneres d’estalvi. “La diferència és que abans la gestió la portava una empresa que subministraba aigua per fer negoci. Ara, desde la gestió pública, estalviarem aigua per fer negoci” ha dit l’alcalde.

El cap de servei d’Aigües d’Arenys ha explicat que el fet de gestionar de manera directa el servei permetrà al consistori augmentar la seva capacitat de decisió en molts aspectes, entre ells el preu, ja que “tindrem un coneixement molt més ampli de les necessitats dels ciutadans i de la xarxa i podrem ajustar-nos a cada moment”. També ha destacat que aquesta forma de gestió permetrà donar feina a veïns del poble.


Publicitat

Aigües d’Arenys es farà càrrec del servei d’abastament d’aigua d’Arenys de Munt a través de l’empresa pública Gusam des d’aquest dissabte 1 d’octubre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*