Cultura Destacats Mataró Portada

Torna Panòptic, el Festival de Cinema de Mataró

La segona edició del Panòptic s'ha adaptat a les mesures derivades de la crisi sanitària. Foto: Panòptic

Panòptic, el Festival de Cinema de Mataró torna els dies 25 i 26 de setembre a la Sala d’actes  del Cafè de Mar de Mataró. Un festival de cinema, arts visuals i pensament, que vol donar veu, des d’una perspectiva crítica, a qüestions socials, polítiques i filosòfiques en el marc de l’era digital.

La segona edició del Panòptic té lloc en plena pandèmia mundial. Però malgrat la situació, el festival ha apostat per la presencialitat respectant totes les mesures de seguretat. En aquest sentit, s’habilitarà per primer cop la venda
anticipada d’entrades, que es mantenen a un preu popular de 3€ (+ despeses de gestió). La incertesa del futur i la sensació de caos associada al moment actual tindran també un paper important en les projeccions. I és que en aquesta edició el Panòptic ha volgut, en la mesura del possible, apostar per una mirada optimista i constructiva vers al futur. Perquè el demà no és una catàstrofe inevitable, sinó la conseqüència de les nostres accions diàries per a construir espais físics i digitals habitables.

Segona edició del Festival de Cinema de Mataró

El Panòptic és un festival de cinema i arts visuals que mira el món contemporani posant l’accent en el binomi tecnologia-societat. La revolució digital està transformant radicalment els fonaments sobre els quals s’estructuren les societats modernes, a una velocitat tal, que gairebé no permet dedicar el temps necessari a entendre el que estem vivint i analitzar les conseqüències -negatives i positives- que aquest canvi de paradigma implica. A través de l’audiovisual, el Panòptic vol generar reflexió, debat i coneixement entorn del moment de transformació radical que la societat està vivint, analitzant l’statu quo present i futur, i explorant també els possibles contrarrelats i resistències al mateix.

El festival l’organitza l’Associació Cultural Panòptic, una entitat sense ànim de lucre constituïda el gener de 2019, amb seu social a Mataró, creada especialment per a la gestió del Panòptic. La primera edició es va celebrar del 26 al 28 de setembre de 2010 a la Sala d’actes del Cafè de Mar de Mataró.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*