Hostalric Portada Societat

Hostalric convoca una nova edició dels pressupostos participatius

L’Ajuntament d’Hostalric impulsa a partir d’aquest mes de maig una nova edició dels Pressupostos Participatius, que un any més estaran dotats de 56.000 €. El període de recollida de propostes estarà obert fins al 31 de maig i els resultats es faran públics el 17 de setembre.
Després de l’èxit de convocatòria de l’edició de 2020, l’Ajuntament d’Hostalric ha decidit tornar a impulsar els Pressupostos Participatius amb “l’objectiu de seguir garantint que els veïns i veïnes tinguin veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost municipal que es dedica a inversions”. En concret, i com ja es va fer l’any passat, s’ha reservat una partida de 56.000 € per a aquest projecte.
Totes les persones empadronades a Hostalric i majors de 13 anys podran presentar propostes en aquesta nova convocatòria, que es tancarà el 31 de maig. Cada proposta haurà de complir uns requisits determinats: respectar el marc normatiu i legal existent; ser de competència municipal; no contradir plans aprovats per l’Ajuntament; ser realitzables tècnicament; no sobrepassar els 56.000 € i ser considerats una inversió.

Els resultats s’anunciaran el mes de setembre

Posteriorment, de l’1 de juny al 7 de juliol, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase. El 8 de juliol els vilatans podran participar del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular.
El darrer pas del procés participatiu serà sotmetre a votació les propostes finalistes entre totes aquelles persones empadronades a Hostalric majors de 16 anys. La votació es farà de l’1 al 15 de setembre de forma online i a través de diversos punts de votació presencial. Finalment, el 17 de setembre es durà a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 12 h, l’acte d’escrutini on s’anunciaran els resultats del procés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*