Esports Portada Tossa de Mar

Tossa acollirà el 16 de maig el Run Festival, que inclourà una marató

Run Festival de Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa

Tossa acollirà el diumenge 16 de maig el popular Run Festival, que enguany inclou novetats destacades. Per primera vegada hi haurà la distància marató i la prova passarà a ser federada. Des de l’Ajuntament de Tossa de Mar han informat que la xifra de participants s’eleva a 950 persones.
El Run Festival va néixer com “La Mitja de Tossa”, una mitja marató d’asfalt que, amb el pas dels anys, va incloure les distàncies de 5k, 10k i 21k. Des de l’any 2018 es va afegir la modalitat de trail, i enguany, per primera vegada, hi haurà la distància marató. Es tracta d’una marató de carretera que es disputarà entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols. Aquesta carretera està catalogada d’interès turístic i considerada com una de les millors d’Europa per a la pràctica esportiva, tant per les seves característiques tècniques com pel seu entorn natural. Fins ara ja hi ha més de 700 inscrits. 
L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, afirma que estan “especialment il·lusionats amb aquesta novetat de la distància marató”. I és que, ha afegit, “l’última marató a Catalunya es va celebrar el març del 2020 i, per tant, serà la primera marató després d’un any de pandèmia”.

El Run Festival més internacional

A més, per primera vegada la prova passa a estar federada i, per tant, s’assegura la presència de corredors de diverses nacionalitats. De fet, ja s’hi han inscrit participants de nacionalitat catalana, espanyola, francesa, polonesa, anglesa o xilena. Es preveu que aquest fet suposi una àmplia reserva de places hoteleres a la població.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*