Blanes Cultura Portada

Blanes organitza dues activitats relacionades amb el seu passat indià

Hospital-Asil Sant Jaume, de la Ruta dels Americanos. Foto: Aj. Blanes

Blanes organitzarà aquest mes de maig dues activitats relacionades amb el seu passat indià. Avui dimarts s’inaugurarà la mostra ‘El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir’ i el 19 de maig hi haurà una conferència sobre ‘Dones Indianes’ a la Sala de Plens.
Aquest mes de maig Blanes recuperarà un dels passatges més destacats de la seva història recent, els Americanos. Es tracta de la població que entre finals del segle XVIII i començaments del XX van marxar a les colònies d’ultramar a fer fortuna. Ara, Blanes recordarà aquestes arrels americanes a través de dues activitats. La primera d’elles, l’exposició ‘El Llegat Indià, un passat en comú’, s’inaugurarà aquest dimarts 4 de maig. L’exposició s’allotjarà a la Sala Municipal García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample, fins al 30 de maig. La mostra parla de l’empremta que han deixat arreu de diversos municipis de Catalunya. A més, també s’ha contextualitzat amb la Ruta dels Americanos que es pot descobrir encara a Blanes.
D’altra banda, la segona activitat tindrà lloc el dimecres 19 de maig a les 5 de la tarda, amb la conferència sobre les Dones Indianes que s’allotjarà a la Sala de Plens. Anirà a càrrec del divulgador cultural Joan Miquel Llodrà, que també s’ha encarregat dels continguts de la mostra. Tant l’exposició com la xerrada estan organitzades per l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal, amb el suport i col·laboració de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*