Portada Societat Tossa de Mar

Tossa inicia les obres de construcció d’un dipòsit d’aigua regenerada

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat les obres de construcció d’un nou dipòsit d’aigua regenerada. El dipòsit, que ha costat uns 250.000 euros, s’instal·larà a la zona del Mas Font. Aquestes obres permetran millorar l’aprofitament d’aigües regenerades a la depuradora del municipi i el sistema de reg local.
Actualment Tossa disposa d’una xarxa d’aigua regenerada de més de 5 quilòmetres de longitud que dona subministrament a diferents usos municipals. Ara, les noves obres impulsades per l’ajuntament permetran millorar aquesta xarxa i instal·lar un dipòsit regulador. Aquest dipòsit tindrà, en alçada, 300 m³ per tal que la xarxa de distribució municipal pugui funcionar per gravetat. El dipòsit, que ha costat uns 250.000 euros, s’instal·larà a la zona del Mas Font.

Estalvi d’aigua

La xarxa actual es conforma a partir del bombament amb grup de pressió existent situat al costat del tractament terciari de la depuradora. Aquest bombament s’engega cada vegada que es requereix utilitzar aigua. Amb el nou dipòsit, s’espera ampliar la xarxa i evitar aquestes contínues parades i engegades del bombament. A més, la distribució d’aigua s’adaptarà a les diferents necessitats de pressió i cabal dels usos; així, es produirà un estalvi d’aigua. 
El nou dipòsit d’aigua de Tossa de Mar també ha de permetre combinar regs i altres usos, tot mantenint els requisits necessaris. Un dels altres beneficis previstos és la impulsió de l’aigua en horari nocturn per la recàrrega del dipòsit durant la nit, fet que comporta un estalvi econòmic.
Amb tot, aquestes noves instal·lacions permetran una millora en l’aprofitament de les aigües regenerades a la depuradora del municipi i en el sistema de reg local. Així, possibilita continuar apostant per l’aigua regenerada com a recurs per a usos urbans no potables.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*