Cultura La Selva Portada

El selvatà Fel Faixedas presenta "La força d'un destí" amb Pep Poblet

L’actor selvatà Fel Faixedas es desmarca de l’humor per fer tàndem amb el músic osonenc Pep Poblet a “La força d’un destí”. L’obra és una adaptació teatral del llibre de l’escriptor gironí Martí Gironell, guanyador del Premi Ramon Llull el 2018. Carles Xuriguera n’és el director.
Fel Faixedas i Pep Poblet s’han unit sota la direcció de Carles Xuriguera per fer una adaptació teatral del llibre de Martí Gironell, guanyador del Premi Ramon Llull el 2018. “La força d’un destí” es va estrenar el passat dissabte 24 d’abril a Roda de Ter (Osona). Però, tot i el binomi Faixedas-Xuriguera, no serà una obra d’humor. L’espectacle narra la història de superació de Ceferino Carrión, que va arribar a Nova York fugint d’Espanya i, després de ser cambrer en el restaurant de Frank Sinatra, va muntar el seu propi restaurant amb estrelles de Hollywood com a comensals. Més endavant, va crear el seu propi vi al Penedès.

La primera obra de no-humor de Faixedas

“La força d’un destí” té Faixedas a l’escenari, amb Carles Xuriguera a la direcció -i Anna Casals d’ajudant- i amb la presència del saxofonista Pep Poblet, que interpretarà temes de Frank Sinatra i clàssics de jazz. “En Ceferino Carrión és un personatge que va crear constantment coses durant tota la seva vida i nosaltres hi aportarem el nostre propi segell”, explica Faixedas -que ha fet l’adaptació teatral del llibre. Tot i ser un espectacle que també compta amb l’aportació de Xuriguera com a director, l’actor arbucienc apunta que “no serà un espectacle de riure; per primer cop en 25 anys pujaré a un escenari per fer una obra que no és d’humor”.
L’actor selvatà va descobrir la història de Carrión fa cinc anys mentre participava en la gravació de “Glops”, programa de TV3 dedicat al món del vi. “Quan el 2018 Martí Gironell va novel·lar la història, vaig tenir clar que un dia voldria fer-ne l’adaptació teatral”, afegeix Faixedas.
L’espectacle “La força d’un destí” té tancat una quinzena d’actuacions i es podrà veure en els propers mesos a Girona, Ripoll, Centelles i Vilablareix, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*