Economia La Selva Portada

El Consell Comarcal ajuda 11 AMPA per buscar una empresa que gestioni el menjador escolar

Menjadors escolars

El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa en espai web per ajudar a onze Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de diferents centres de la comarca a l’hora de contractar una empresa que gestioni els menjadors escolars. Es tracta d’associacions que han decidit gestionar el servei de forma indirecta, és a dir que han de contractar una empresa especialitzada que doni el servei. Per fer-ho cal que les AMPA segueixin un procés de contractació que garanteixi publicitat, transparència i lliure concurrència, tal com exigeix la llei. Per això el consell ha habilitat un espai d’una pàgina web on hi publicarà les bases dels processos de selecció de cada entitat que ho vulgui. De moment, ja hi ha penjades les bases de l’escola Benaula de Caldes de Malavella.
Després que el Departament d’Educació clarifiqués que les associacions de famílies dels centres poden gestionar de forma indirecta els menjadors escolars, hi ha onze AMPA de la comarca de la Selva que han optat per aquesta via i que ja preparen els contractes de cara al curs escolar vinent.
De fet, el Departament d’Educació ha delegat les competències als consells comarcals i els ofereix tres alternatives: la primera és que el consell comarcal s’encarregui de la gestió subcontractant una empresa, la segona és que siguin les pròpies AMPA qui gestionin el servei i la tercera és que les famílies de cada centre subcontractin una empresa perquè faci el servei.
De tota manera, el Departament ha deixat clar que en el cas en què les AMPA vulguin fer una gestió indirecta dels menjadors escolars cal que es garanteixi la transparència, la lliure concurrència i la publicitat del procés de contractació. D’aquesta manera, les entitats no podran decidir a dit qui volen que els gestioni els menjadors.
Per garantir aquestes condicions, el Consell Comarcal de la Selva està ajudant onze AMPA de la comarca que han apostat per aquesta gestió indirecta a partir del proper curs. Des d’aquest dilluns 26 d’abril el Consell Comarcal ha habilitat una secció de la pàgina web www.educacio.selva.cat on les entitats poden penjar-hi les bases dels processos de contractació.
De moment, ja hi ha disponibles les de l’escola Benaula de Caldes de Malavella. En els propers dies s’hi afegiran els de les escoles Juncadella de la Cellera de Ter, els Estanys de Sils, el Bruc de Riells i Viabrea, el Castell de Santa Coloma de Franers, Sant Esteve de Caldes de Malavella, Quatre Vents i Sa Forcanera de Blanes, Guilleries de Sant Hilari Sacalm, doctor Carulla d’Arbúcies i Mare de Déu del Socors d’Hostalric.
Ara, cada empresa interessada podrà adreçar-se a les AMPA corresponents per presentar la seva oferta, seguint les pautes que cada associació ha estipulat.
A banda d’aquests processos impulsats per les associacions de famílies, actualment el Consell Comarcal també té obert el concurs públic per a l’adjudicació del contracte de concessió del servei de menjador de 21 escoles públiques de la Selva, repartides en 8 lots diferents.
Finalment, les altres sis escoles públiques de la comarca seran gestionades de forma directa per les seves AMPA, mitjançant la contractació directa del personal del servei per part de les mateixes associacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*