Blanes instal·larà lectors de matrícules a les càmeres de vigilància

L’Ajuntament de Blanes instal·larà lectors de matrícules a les càmeres del centre de la ciutat. Actualment, a la capital de la Selva Marítima hi ha 37 dispositius, però només deu –els que controlen el perímetre de la localitat- disposen d’aquesta tecnologia.
En els mesos vinents Blanes incrementarà la seguretat als seus carrers. L’Ajuntament vol incorporar lectors de matrícula a les càmeres interiors del municipi, tal com ja tenen les deu que custodien el perímetre de la capital de la Selva Marítima. L’alcalde, Àngel Canosa, explica que amb aquesta tecnologia podran ser “més eficients” a l’hora de seguir un vehicle sospitós que entri al municipi, però també els permetrà tenir “més control del flux de vehicles que arriben a Blanes”.
En aquest sentit, Canosa recorda que la ciutat és “la porta d’entrada” a la Costa Brava i que rep una gran quantitat de visitants, especialment a l’estiu. A més, la pandèmia ha fet que sigui “molt important” poder saber l’afluència de persones que s’acosten a la localitat. I és que, seguretat a banda, el lector de matrícules de les càmeres permetrà saber els “hàbits de consum” de les persones que es mouen per dins de Blanes. Això, assenyala Canosa, és una eina important que tindrà l’Ajuntament, per exemple, per gestionar millor l’aparcament.
Actualment, deu de les 37 càmeres de Blanes tenen lector de matrícules i estan situades a la sortida del municipi. Les 27 restants estan a dins de la ciutat i el consistori preveu que s’implanti la tecnologia en bona part d’aquests aparells.

Un “gran ajut” per la Policia Local

Des de la Policia Local assenyalen que els lectors de matrícules suposen un “gran ajut” per poder millorar la seguretat també a dins del poble. A més, la tecnologia que incorporen fa que l’aparell sigui autònom a l’hora de funcionar.

Canosa ha deixat clar que l’únic objectiu d’aquests dispositius és aportar seguretat i millorar “la qualitat de vida” dels blanencs i els visitants de la ciutat. Per tant, assenyala l’alcalde, només en farà ús la Policia Local i es respectarà la privacitat de tothom. “Evidentment no es farà servir per res més que per tenir la base de dades i controlar l’activitat fraudulenta que puguin tenir alguns”, conclou Canosa.
ACN

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago