La Selva es prepara per viure de nou la diada de Sant Jordi

Just ara fa un any ens vam haver de resignar a no celebrar una de les jornades més destacades -possiblement la que més- de Catalunya, la diada de Sant Jordi, per la irrupció de la pandèmia del coronavirus. Es van suspendre totes les activitats pel confinament domiciliari i mesos més tard, a l’estiu, algunes es van recuperar en un intent de celebrar un Sant Jordi ajornat.
Enguany la situació ha millorat lleugerament. El Sant Jordi d’enguany encara és molt lluny del que vam celebrar el 2019 o qualsevol dels anys anteriors però, posant una mirada positiva i optimista, és millor que el de l’any passat. I és que aquest 2021 no tenim confinament domiciliari i això ens permetrà assistir a algunes activitats que s’han programat aquests dies. Això sí, amb aforaments reduïts, cita prèvia, distància i mascaretes. No tindrem tampoc les tradicionals parades de llibres de roses tret d’algunes poblacions, com Lloret de Mar i Blanes, que les organitzen només per a professionals. Serà, per tant, una diada de Sant Jordi una mica descafeïnada, però millor que la del fatídic 2020.

Activitats a la Selva

A Blanes la biblioteca comarcal organitza diverses activitats entre les que destaca la fira del llibre usat, una iniciativa que permet que tothom que tingui el carnet de soci es pugui endur un llibre de regal del contingent procedent de donacions. També té una especial rellevància la presentació dels dos darrers llibres de l’escriptor i científic blanenc Salvador Macip des de Leicester (Regne Unit) aquest dijous al vespre. D’altra banda, el dia 23 a les 12 del migdia tindrà lloc la inauguració del ‘Racó Joan Adell’, a la biblioteca.
A Lloret de Mar recuperen la fira del llibre i la rosa que arriba a la40a edició i tindrà lloc al passeig de Jacint Verdaguer. Només estarà oberta a llibreters, editorials, sector professional i floristes amb llicència d’activitat a Lloret de Mar. Altres activitats a Lloret són un espectacle infantil sobre la història del drac de Sant Jordi i una visita guiada al centre històric de Lloret i a Can Font (dissabte).
I a Santa Coloma de Farners hi haurà parades de llibres i roses a la plaça Farners i signatures de llibres a càrrec de 9 autors locals.

Josep Lluís Vidal

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago