La Selva Portada Societat

Es presenten 1.500 al·legacions a la proposta de la MAT del Ministeri i REE

Aquest 21 d’abril finalitza el termini per a presentar al·legacions al ramal de la MAT de Riudarenes i Santa Coloma de Farners. En total, s’ha presentat un total de 1.500 al·legacions a petició de la campanya de la Plataforma No a la MAT.
La Plataforma No a la MAT Selva va engegar la campanya “Presenta la teva al·legació per a la derogació” després de mostrar-se en contra de la línia de Molt Alta Tensió a la comarca de la Selva. Fins al 21 d’abril, dia en què finalitzava el termini, s’ha presentat més de 1.500 al·legacions.
Des de la Plataforma expliquen que aquesta xifra “és un bon indicador del fort rebuig que aquesta obra té a la Selva”. A més, afegeixen que “malgrat que han passat més de 15 anys del seu anunci, el territori es manté més fort i unit que mai. De fet, aquest dilluns hi va haver una reunió entre representants de la Plataforma i el Subdirector General d’Energia Elèctrica, Carlos Redondo.

Reunió de la Plataforma NO a la Mat i Energia Elèctrica

Durant la reunió, la plataforma va explicar els principals motius per la seva oposició a aquest projecte i es va posar a la disposició del Ministeri per ser actius en la recerca d’una alternativa al territori. Per la seva banda, Redondo va explicar que “sense un ampli consens en el territori és molt complicat fer obres d’aquest tipus”. A més, va afegir que cal fer una proposta des del territori per incloure-la a la planificació 2021-2026. En referència a les al·legacions presentades, va manifestar que les estudien amb interès i que es tindran en compte els aspectes socials, mediambientals i energètics.
La plataforma confia que el Ministeri i Red Eléctrica “atenguin a la demanda de la ciutadania i també de les institucions que els representen”. Amb tot, esperen que “entenguin que les necessitats de subministrament energètic han de tenir en compte la repercussió social i ambiental de les seves estructures”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*