Uncategorized

Els productors de flor i planta del Maresme denuncien una onada de robatoris en els vivers de la comarca

Els productors de flor i planta ornamental del Maresme han denunciat que estan vivint una onada de robatoris sense precedents des dels inicis d’aquest 2011. L’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona (AAVB) ha comptabilitzat més de 200 robatoris l’últim any als vivers de la comarca que han suposat una pèrdua de més de mig milió d’euros segons les estimacions d’aquesta entitat.

Els productors afectats expliquen que els lladres busquen el coure i altres metalls. Arrenquen el cablejat de les instal·lacions, les aixetes, els colzes i les conduccions d’aigua i de gas i, en alguns casos, també s’emporten material d’oficina. A més, els costos de reparació són molts elevats i, mentrestant, els vivers queden inutilitzats, el que pot suposar la pèrdua dels beneficis d’una collita sencera de flors o plantes.

Des de l’AAVB diuen que només el 20% del robatoris són denunciats i denuncien que aquests delictes estan tipificats com a furts, de manera que el lladre queda en llibertat immediatament després de prestar declaració.

El sector demana una reunió urgent amb el Conseller d’Interior


Publicitat

Diverses entitats del sector, com l’AAVB, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, el sindicat Unió de Pagesos i la Cooperativa Agrícola de Vilassar de Mar, han demanat a la Conselleria d’Interior de la Generalitat una reunió d’urgència per adoptar mesures que aturin l’onada de robatoris.

A més, el juliol de l’any passat el sector ja es va reunir amb la direcció dels Mossos d’Esquadra, on es van adoptar mesures preventives que s’han demostrat del tot ineficaces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*