Blanes Portada Salut

L’Hospital de Blanes allotjarà una exposició sobre el càncer de còlon

L’Hospital Comarcal de Blanes allotjarà a partir del 6 d’abril una exposició sobre el càncer de còlon. L’exposició es fa en el marc del Dia Mundial de Prevenció contra aquest tipus de càncer. L’objectiu de l’exposició és sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia.
El 31 de març es va celebrar el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon. I coincidint amb aquesta data, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha programat una activitat de sensibilització que es farà a l’Hospital Comarcal de Blanes. A partir del 6 d’abril es podrà veure una exposició itinerant que s’allotjarà al vestíbul d’aquest centre sanitari.
L’exposició està feta per la Junta Local de Blanes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer i té l’objectiu de conscienciar la societat de la importància de participar en els programes de cribratge. Aquests programes permeten en molts casos detectar a temps la malaltia i estan adreçats als homes i dones d’entre 50 i 69 anys.

El cribratge, clau per a la detecció

El cribratge es fa mitjançant una prova molt senzilla, el Test de Sang Oculta en Femta (FSOF). Des de l’AECC es recorda que aquest càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o pròstata, amb 631 casos diagnosticats el 2020. Es tracta, a més, del segon tipus de càncer que més morts causa a l’any a tot l’estat espanyol.
L’any passat van morir 220 persones a causa d’un càncer de còlon a l’estat espanyol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*