Educació La Selva Portada

El Consell Comarcal de la Selva crea una borsa jove de soldadors

El sector del metall i els soldadors és un dels principals eixos vertebradors de la indústria de la Selva. Foto: pixabay

El Consell Comarcal de la Selva ha creat una borsa de joves soldadors i operaris del sector metall que es posarà a disposició de les empreses del sector. Els catorze joves seleccionats han participat d’una formació de soldadura de 210 hores.
Catorze joves ja formen part de la nova borsa de treball del Consell Comarcal de la Selva, destinada a soldadors i operaris del sector del metall. Tots ells han participat d’una formació professionalitzadora de soldadura de 210 hores que s’ha fet en col·laboració amb el Centre Politècnic Comastech de Blanes.
La soldadura i el sector del metall és un dels principals eixos vertebradors de la indústria de la comarca. És per això que el Consell Comarcal ha apostat per a formar nous professionals amb talent per incorporar-se a les organitzacions i que n’assegurin el relleu generacional. Aquesta iniciativa, a més, permet a les empreses acollir els joves mitjançant un conveni de pràctiques i optar a una subvenció de 5.700 € per a la seva contractació.
Des del Consell Comarcal defensen la importància que les empreses contribueixin “a la professionalització de joves que volen treballar al sector, trencant les típiques barreres d’accés al mercat laboral, i incorporant talent jove a la seva plantilla”. Actualment ja hi ha empreses que col·laboren en aquest projecte acollint joves en pràctiques. També ofereixen visites a les seves instal·lacions perquè el jovent les pugui conèixer de primera mà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*