Portada Sant Hilari Sacalm Societat

Jutgen una parella per atracar un treballador d'una immobiliària de Sant Hilari

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns una parella acusada d’atracar a punta de ganivet un treballador d’una immobiliària de Sant Hilari Sacalm el 10 d’octubre del 2019. El processat ha assegurat que va enganyar la víctima fent-li creure que volien llogar un pis. Mentre feien la visita, el van amenaçar posant-li el ganivet al coll, el van emmordassar i lligar i li van robar el moneder.
Els fets van ocórrer el passat 10 d’octubre de 2019, quan una parella va fer creure que volien llogar un pis i van amenaçar el treballador de la immobiliària amb un ganivet. Després, el van emmordassar, lligar i li van robar el moneder.
Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, els dos acusats van actuar seguint un “acord previ” quan van cometre el robatori. D’acord amb el pla, van anar fins a una gestoria immobiliària de Sant Hilari Sacalm i van concertar una visita per a la tarda. La víctima ha explicat al judici que van argumentar que eren coneguts d’un xef famós i que tenien intenció d’obrir un restaurant a la població.

Atracament amb un ganivet

Els acusats i el treballador de l’empresa van anar fins al pis i, mentre feien a visita, la víctima “va veure els acusats amb un ganivet a la mà”. La parella va posar el ganivet al coll del treballador i “el van llançar contra el sofà, on li van tapar els ulls amb cinta adhesiva”. Posteriorment li van robar totes les pertinences i li van demanar el número PIN de la targeta de crèdit. A continuació, la dona va anar fins a un caixer i va treure 710 euros del número de compte.
Quan la dona va tornar, van lligar el treballador al voltant de les cames i el van tancar a un armari. Abans de marxar del lloc dels fets, l’acusat li va dir a la víctima que tenia els DNI de les seves filles i el va amenaçar dient-li que si no deia que l’havien atracat al mig del carrer “aniria per elles”. Posteriorment, el treballador es va poder deslligar i va marxar per la finestra.

L’acusat exculpa l’acusada

Al judici, que s’ha fet a la secció quarta de l’Audiència de Girona, l’acusat ha exculpat totalment la processada. Durant la seva declaració, ha reconegut els fets i ha afirmat que va “manipular” i “enganyar” l’acusada, que llavors era la seva parella, per perpetrar el robatori. La processada, que està en presó preventiva, també ha afirmat que no sabia que l’acusat tenia intenció d’atracar la víctima.
La fiscalia sol·licita per a la dona 10 anys de presó. La defensa de l’acusada sol·licita l’absolució per l’aplicació d’una eximent completa de por insuperable. El lletrat també exposa que la dona havia estat víctima de violència domèstica en la seva relació anterior i que es trobava en una situació psicològica de “vulnerabilitat” que el processat va aprofitar.

El judici ha quedat vist per a sentència.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*