Cultura Portada Sant Hilari Sacalm

La Biblioteca de Sant Hilari portarà el nom de Soledat Ridaura

Biblioteca Soledat Riudaura de Sant Hilari. Foto: Aj. Sant Hilari

La Biblioteca Municipal de Sant Hilari Sacalm portarà el nom de Soledat Ridaura després que aquesta hagi estat la proposta guanyadora de la consulta ciutadana. Soledat Ridaura va ser una hilarienca emprenedora que es va implicar activament en la vida del poble.
El 8 de març de l’any passat, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es va posar en marxa un procés participatiu on els hilariencs i hilarienques podien escollir quin seria el nom de dona de la biblioteca: Soledat Ridaura, Teresa de Saleta o Maria de Solterra. Finalment, aquesta setmana s’ha conegut que la proposta guanyadora, i per tant el nom de la Biblioteca, és la de Soledat Riudaura. 
Ridaura va ser una hilarienca emprenedora que es va implicar activament en la vida del poble. A 23 anys, va publicar a la revista “Lliroia” el poema “Amor de mare” i, més tard, va muntar una petita escola a casa seva. Durant uns anys va viure a l’exili i quan va tornar va ser una de les impulsores del Casal d’Avis de Can Blat.
A l’acte de bateig de la biblioteca, l’alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana, ha remarcat la importància que alguns equipaments municipals tinguin noms de dones. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*