La Selva Portada Salut

El Govern flexibilitza les restriccions però les prorroga com a mínim una setmana més

Botigues tancades

El Govern ha anunciat aquest divendres una petita flexibilització en les mesures i ha decidit prorrogar una setmana més la resta de les que ja estaven vigents fins ara. S’ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. També està previst que els alumnes de segon curs d’universitat puguin tornar a les classes presencials.
Avui el Govern ha fet públiques les noves mesures per a contenir l’expansió de la Covid-19. Després que dijous al vespre ja transcendís que a partir de dilluns reobririen els centres comercials entre setmana i també les grans botigues, el Procicat ha anunciat algunes flexibilitzacions. Així, s’ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. També està previst que els alumnes de segon curs d’universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.
Les grans botigues hauran de reduir la superfície comercial a 400 m². Pel que fa a l’esport, les classes a l’interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d’aforament, independentment del nombre d’alumnes. A l’exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines. Aquesta nova resolució té una durada de 7 dies més.

Pròrroga de les mesures una setmana més

El Govern ha decidit prorrogar una setmana més la resta de les que ja estaven vigents fins ara, com el confinament comarcal o els horaris en la restauració. Una de les novetats a partir de dilluns és l’obertura de les botigues de centres comercials i grans comerços al 30% d’aforament. Tot i això, la restauració que es trobi dins dels recintes dels centres comercials seguirà tancada. La consellera de Salut, Alba Vergés ha explicat que l’únic que es volia era equiparar la situació de les botigues, però que es vol evitar que el centre comercial en si sigui un espai de trobada o on passar el dia.
Segons Vergés, la vacunació està ajudant “molt” a estabilitzar les dades i ha subratllat que ja es veu “la llum al final del túnel”. Amb tot, ha apuntat que cal “mantenir la prudència” i “seguir transitant el camí”. Vergés ha remarcat que de moment “cal més temps” però, sobretot, “calen més vacunes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*