Comencen a funcionar els Ajuntaments sorgits de les eleccions del 22-M

Aquest dissabte han tingut lloc els plens de constitució dels nous Ajuntaments sorgits de les passades eleccions municipals del 22 de maig. Al Maresme s’han pogut celebrar totes les sessions plenàries i s’han escollit tots els alcaldes i alcaldesses ja que cap grup ha presentat al·legacions al repartiment de regidors sorgit de les eleccions, cosa que sí ha passat a Barcelona i Girona on els consistoris no es podran formalitzar fins l’1 de juliol.

En algunes ciutats, com Mataró, hi ha hagut canvis de govern i d’alcaldia. En el cas de la capital del Maresme el convergent Joan Móra substitueix el socialista Joan Antoni Baron al capdavant de la corporació municipal. Móra no ha obtingut la majoria absoluta en la votació però ha estat escollit alcalde ja que CiU va ser la força més votada el 22-M i haurà de governar en minoria buscant pactes puntuals amb altres grups.

Idèntic cas s’ha donat a Malgrat de Mar on la socialista Conxita Campoy ha tornat a estar nomenada alcaldessa de la població. Campoy tampoc va obtenir el suport majoritari del nou Ple municipal però el PSC va ser la llista més votada. A Malgrat, però, sí hi ha un pacte de govern acordat amb el PP que s’ha de materialitzar en els propers dies. Tot i això el PSC haurà de buscar la complicitat del regidor d’ICV-EuiA, Jordi Medina, per aprovar projectes d’envergadura.

En el cas de Calella la convergent Montserrat Candini s’ha convertit en la primera alcaldessa de la ciutat en rellevar el socialista Josep Maria Juhé, que no ha pogut reeditar el pacte de govern amb ERC per la devallada d’aquesta formació en número de regidors.


Publicitat

També hi ha hagut poblacions on el color de l’equip de govern i el nom de l’alcalde se sabien des de la mateixa nit electoral. Són els casos dels municipis on una formació política va obtenir majoria absoluta el 22-M com Pineda de Mar, on repeteix Xavier Amor com alcalde; Santa Susanna, amb la tornada de Joan Campolier; Tordera amb Joan Carles García al capdavant, Vilassar de Mar amb Joaquim Ferrer que repeteix com a alcalde, Llavaneres amb Bernat Graupera que també repeteix al capdavant del consistori o Joaquim Arnó a Caldes d’Estrac que també ha revalidat l’alcaldia.

En el cas d’Alella també estava bastant clar que Andreu Francisco tornaria a tenir l’alcaldia del municipi tot i no haver aconseguit majoria absoluta.

Redacció

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago