Uncategorized

Aquest dissabte es constitueixen els nous Ajuntaments

Aquest dissabte, a les 12 del migdia, es constitueixen els nous Ajuntaments sorgits de les eleccions del 22 de maig. Al Maresme tots els consistoris quedaran definits ja que cap formació política ha presentat recurs al recompte electoral, cosa que sí ha passat a ciutats com Barcelona i Girona on les corporacions municipals no es podran formar fins l’1 de juliol, quan es resolguin els recursos interposats.

Ja fa dies que se saben els noms d’alguns alcaldes maresmencs (siguin nous o no). D’altres encara són una incògnita. És el cas de Malgrat de Mar on oficialment encara no s’ha anunciat cap pacte de govern tot i que el bipartit PSC-PP té molts números de tornar-se a reeditar. “Hi ha una bona sintonia entre les dues candidates però no hi ha res signat” ha dit a maresme360 Diego Sánchez, president del PP al Maresme. A Mataró, d’altra banda, sembla que finalment el convergent Joan Móra governarà en solitari després de no haver arribat a un acord amb el PSC.

En altres poblacions la situació és bastant més clara, com a Pineda de Mar on el socialista Xavier Amor va guanyar les eleccions per majoria absoluta. És el mateix cas que a Santa Susanna, on governarà CiU en solitari amb un reaparegut Joan Campolier. Un altre cas de majoria és el de Vilassar de Mar, on també CiU governarà còmodament amb Joaquim Ferrer al capdavant. Sense majoria absoluta, però, també té assegurada l’alcaldia d’Alella el republicà Andreu Francisco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*