Cultura La Selva Portada

El Consell Comarcal de la Selva presenta el Dossier de professionals de les arts escèniques

Dossier professionals Arts escèniques i mùsica la Selva 2020. Foto: CC Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha presentat el Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2021. Es tracta d’una eina de suport a la professionalització del sector cultural que té la finalitat de donar a conèixer els creadors i afavorir la contractació professional.
Enguany, el Dossier de les arts escèniques està format per 70 professionals i companyies de la Selva de diferents disciplines. En destaquen, per exemple, a dansa, el teatre, el circ o la música. A més, tots els professionals que hi apareixen tenen un espectacle per exhibir i una trajectòria artística. Les companyies i grups de música que formen part de dossier 2020 van haver d’acreditar la seva professionalitat a partir de la seva trajectòria com a grup o intèrpret. Així mateix, cal que garanteixin el nombre d’actuacions realitzades en equipaments o programacions professionals.
Aquest Dossier de professionals s’inclou en el marc de SelvaCultura, un projecte de desenvolupament cultural que treballa sobre tres eixos fonamentals: el territori (acció cultural als municipis), els agents culturals (professionals i entitats) i el públic cultural.

El projecte SelvaCultura

Salvador Balliu, president de l’ens selvatà, i el conseller de Cultura, Pere Fernández, han valorat molt positivament la iniciativa que, un any més, recull les principals ofertes culturals i d’arts escèniques de la comarca. El projecte SelvaCultura, impulsor del Dossier, es va posar en marxa durant l’anterior mandat -la primavera de 2017- per a promocionar l’activitat cultural a la comarca, amb una especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat “la bona feina que s’està fent des de l’ens comarcal” per a promocionar la cultura en tant que factor de dinamització social i econòmica.
El dossier es pot consultar a la web de SelvaCultura. A més, també s’ha imprès en paper per a distribuir-lo als ajuntaments i programadors culturals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*