La Selva Portada Societat

El Govern manté el confinament comarcal i redueix les reunions a 6 persones excepte per Nadal

maresme360 al programa 'Està passant' de TV3. Foto: TVC

Manteniment de la mobilitat comarcal, amb algunes excepcions – com ara visitar familiars i desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o un hotel o casa rural- i reunions d’un màxim de 6 persones també amb l’excepció dels dies assenyalats (Nadal, Sant Esteve, Cap d’any i Reis), quan les reunions podran ser de fins a 10 persones de dues bombolles de convivència. Aquestes són les principals restriccions per controlar la pandèmia que ha fet públiques la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, aquest divendres al matí en roda de premsa.
A més, els establiments de restauració només podran obrir en la franja de matí 7.30 a 9.30h i de migdia de 13 a 15:30h. Al vespre el servei s’haurà de limitar a les comandes de menjar per emportar -de 19 a 22h- i de servei a domicili fins les 23h.  Els bars i restaurants podran obrir a l’interior i a les terrasses amb un 30% de l’aforament. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si pertanyen a la mateixa bombolla de convivència. Els bars i restaurants dels centres comercials hauran de romandre tancats.
També es manté el confinament nocturn de 22 a 6h tret dels dies festius nadalencs, en els que hi haurà una certa flexibilitat. Pel que fa als establiments esportius podran obrir els que són a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50%. Els que són interiors ho podran fer amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia. També es manté l’aforament del 50% pels equipaments culturals sempre i quan no es superin les 1.000 persones.
Les mesures entren en vigor aquest dilluns 21 de desembre i estaran en vigor fins l’11 de gener, data prevista per a la represa dels centres escolars. El Govern, però, ja ha anunciat que revisarà aquestes mesures el proper 28 de desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*