Portada

El Procicat aprova la mobilitat dins de la mateixa comarca a partir de dilluns

Llibertat de mobilitat dins de la mateixa comarca, també els caps de setmana, a partir de dilluns. Així ho ha aprovat el Procicat en una reunió celebrada aquest dissabte al matí i que havia estat ajornada en diverses ocasions. D’aquesta manera, entre les 6h de divendres fins a les 6h de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. Es manté, però, la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a desplaçaments justificats.
La mesura, segons expliquen des del Govern en una nota de premsa, té com a objectiu “esponjar la concentració de persones en espais urbans i alhora per facilitar l’accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana”.
No queda clar, un cop més, quina és la restricció entre municipis limítrofs entre comarques. En el cas de la Selva, per exemple, entre Blanes i Malgrat o Fornells i Girona.

Centres comercials oberts al 30% de l’aforament

Una altra resolució rellevant que ha pres el Procicat aquest dissabte és permetre l’obertura dels centres comercials amb un 30% de l’aforament. Els centres comercials feia dies que ho demanaven. El Procicat, però, recorda que s’haurà de garantir una bona ventilació dels espais tancats i establir sistemes de control d’aforament i fluxos.
Pel que fa a les activitats culturals i religioses s’amplia l’aforament, que passa a ser del 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació. Si es compleixen les condicions de ventilació reforçada i es garanteixin les mesures de control d’aglomeracions, podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ, sempre respectant el límit del 50% de l’aforament màxim autoritzat.
Respecte als actes religiosos i cerimònies civils, com casaments o enterraments, el límit d’aforament serà del 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Aquests actes podran acollir fins a 1.000 persones respectant el límit de l’aforament del 30% si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions.

Josep Lluís Vidal

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago