Portada Salut Societat Tossa de Mar

Salut detecta un brot de Covid-19 en un geriàtric de Tossa de Mar

El Departament de Salut ha detectat un brot de Covid-19 en una residència de gent gran a Tossa de Mar que afecta deu residents i vuit treballadors. Tal com va avançar Cadena SER-Girona, aquest dissabte una de les treballadores va donar positiu en un test d’antígens i arran d’aquesta prova es va detectar el brot.
De moment, els 18 casos estan estables. Tot i això, es preveu que el nombre de contagiats encara podria créixer perquè no es coneixen tots els resultats de les proves PCR que es van fer aquest dilluns. Hi ha tres residents que els han traslladat a la residència Orpea de Girona per facilitar la sectorització del centre geriàtric de Tossa de Mar.
El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts que hi ha 10 persones afectades de les 35 residents. Per altra banda, dels 31 professionals que hi treballen, 8 han donat positiu.

El brot es va detectar el passat dissabte després del positiu d’una treballadora

El brot el van detectar aquest dissabte quan una de les treballadores tenia símptomes de tenir el virus; se li va fer la prova i va donar positiu en un test d’antigen. Arran d’aquest cas es va procedir a fer les proves als residents i treballadors per evitar la propagació dins del centre. Cap dels contagiats havia presentat símptomes fins en aquell moment, però ja s’ha procedit a aïllar els residents afectats pel brot.
A més, hi ha tres persones que les han traslladat a la residència Orpea de Girona. Segons Salut es tracta d’una mesura per tal de facilitar i garantir la sectorització del centre de Tossa de Mar entre els usuaris positius i els que no s’han contagiat pel brot. De tota manera, encara no tenen tots els resultats de les proves PCR que es van fer aquest dilluns. És per això que el nombre d’afectats podria augmentar en les properes hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*