Caldes de Malavella Portada Societat

Caldes de Malavella amplia l'edifici de la policia local

Obres de la comissaria de la policia de Caldes de Malavella.Foto: Aj. Caldes de Malavella

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha engegat l’ampliació de l’edifici de la policia local. Aquest edifici està situat en una parcel·la d’equipaments annexa a les dependències municipals. La nova comissaria estarà formada d’una remodelada planta baixa i una part nord.
La reforma i ampliació de l’edifici de la Comissaria de la Policia Municipal de Caldes se centrarà en la planta baixa i la planta nord. L’edifici actual està format per una planta baixa composta d’un punt principal d’informació i atenció ciutadana, dos despatxos, arxiu, un lavabo i dos vestidors. En la zona exterior de l’edifici hi ha un porxo que dóna accés a l’interior de l’edifici.
Així, el disseny d’ampliació de l’edifici vol crear, a la part nord, un nou cos d’edificació de planta baixa amb una volumetria igual a l’edifici existent. A més, l’equipament té un programa funcional adaptat; i és que aquest programa està compost de zona d’accés, recepció i punt d’informació, sala office, sala de vídeo vigilància, servei higiènic adaptat, distribuïdor/armer, vestidors per homes i dones, arxiu, magatzem, despatx del sergent i sala de reunions.

Col·laboració amb les policies locals de Llagostera i Cassà de la Selva

Els consistoris de Caldes, Llagostera i Cassà de la Selva han aprovat la col·laboració de les tres policies locals amb l’objectiu d’optimitzar la prestació del servei policial. Així mateix, incrementaran els nivells d’operativitat, eficàcia i eficiència dels seus serveis. Amb la col·laboració també s’unificaran compres i materials operatius; s’establirà un pla de formació continuada, un Pla de Treball i Activitats conjunt, un catàleg de punts estratègics repartits pels tres termes municipals, un catàleg de situacions de risc o d’emergència i es podrà establir un canal de comunicació unitari.
Així mateix, per augmentar la seguretat del poble, també s’instal·laran 13 càmeres de seguretat. Aquestes càmeres detectaran les matrícules dels vehicles que accedeixin al municipi per processar la informació directament amb les llistes negres de la policia. D’aquesta manera es podrà tenir constància de quins vehicles amb antecedents delictius entren al poble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*