Blanes Política Portada

Blanes aprova un pressupost de més de 52 milions per al 2021

El ple de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat de manera inicial el pressupost municipal per a l’any vinent que ascendeix a més de 52 milions d’euros. Els comptes han sortit endavant gràcies al suport de l’equip de govern -ERC i Blanes En Comú Podem- i del regidor no adscrit. S’han abstingut els regidors de JuntsxBlanes mentre que PSC i C’s han votat en contra. És el primer cop que Blanes aconsegueix aprovar el pressupost municipal el mes de novembre, tal com destaquen des del mateix consistori.
El pressupost blanenc del 2021 té un marcat caire social, en sintonia amb els comptes que estan aprovant o aprovaran properament la majoria d’Ajuntaments catalans per tal de donar resposta a la reactivació econòmica després de l’aturada provocada per la crisi del coronavirus. En el cas de Blanes les partides destinades a l’àmbit social tindran un increment del 45% respecte a aquest 2020, amb un total de 922.000 euros.
Pel que fa als ingressos l’equip de govern ja va anunciar en el ple del passat mes d’octubre que caldrà fer ajustos a les ordenances fiscals -d’on provenen bona part dels diners que ingressa el consistori- tot i que inicialment els impostos i taxes municipals queden congelats.
En el capítol d’inversions destaquen els 6 milions d’euros que s’invertiran en diferents projectes de la zona turística, el delta de la Tordera i la construcció de la nova comissaria de la policia local, amb una inversió de més de 4 milions i que es construirà als terrenys del Pla Parcial Costa Brava. Entre els projectes destacats també hi ha la Reserva Natural del Delta de la Tordera, la conservació del talús dels Padrets, així com la descoberta del Jaciment Romà com a eina cultural i de promoció de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*