Lloret de Mar Portada Societat

Lloret de Mar signa un conveni per a la inclusió de les persones amb autisme

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha signat un nou conveni de col·laboració amb l’associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme. Es tracta d’una dotació de 9.000€ que es destinarà a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista).
La duració del conveni, signat pel president de Lloret, Jaume Dulsat, i Eva Palau, presidenta de Pas a Pas, és d’un any de durada. A la signatura també hi ha estat presents la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, i membres de l’associació. Palau ha destacat que el conveni els permet “continuar desenvolupant una sèrie d’activitats vinculades a recursos d’atenció i intervenció psicoeducativa per fomentar la inclusió social i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies”.

Associació Pas a Pas cap a la Inlcusió de les Persones amb Autisme

L’associació Pas a Pas va néixer l’any 2017 a Lloret de Mar per a sensibilitzar l’entorn de les necessitats de les persones amb autisme. Així, la finalitat és fomentar-ne la inclusió social i treballar per a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les famílies. És per això que Pas a Pas ofereix un servei d’assessorament i orientació a les famílies i formació a professionals i a les escoles. Actualment atenen una cinquantena de famílies de Lloret de Mar i municipis del voltant.
En aquest sentit, l’alcalde de Lloret ha explicat que es tracta “d’un projecte de llarg recorregut al qual cal donar continuïtat si volem tenir una societat més justa i equitativa”.

El Trastorn d’Espectre Autista

L’autisme contempla un conjunt d’alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritza per l’aparició de dificultats en les relacions socials i la comunicació. A més, les persones amb autisme també pateixen desordres en el processament de la informació sensorial.
Es tracta d’un trastorn que afecta 1 de cada 150 naixements, i amb un orígen encara desconegut. Tot i això, els darrers estudis apunten cap a una combinació d’alteracions genètiques com a causa més probable.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*