Uncategorized

Anàlisi de l’ús d’internet dels caps de llista de Caldes d’Estrac

Tres candidatures són les que concorren aquest any a Caldes d’Estrac, PSC-PM, CIU i PP. ERC-AM, que en els darrers comicis n’havia presentat també la seva llista, enguany no ha seguit aquesta tendència. Els tres partits es disputen un total d’11 regidors a l’Ajuntament, que a les eleccions municipals del 2007 es van repartir entre CiU (amb 6) i PSC-PM (5) i on ERC-AM i PP no va aconseguir-ne cap.

A maresme360 ens hem proposat analitzar un per un l’ús que fan de les eines 2.0 i d’internet els caps de llista de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del 22 de maig. Que les xarxes socials són una manera més d’arribar als ciutadans ho sap tothom, i d’ençà dels darrers comicis, aquesta teoria ha agafat encara més força.

Rosa Cantenys (PSC-PM)

Rosabel Cantenys té un bloc amb el seu mateix nom i un subtítol “Des de Caldes d’Estrac”, encapçalat per una fotografia de la platja i amb el mar de fons que ocupa tota la pantalla. Ubicat al lloc http://rosabelcantenys.blogspot.com/, l’índex per temes que hi conté és molt extens, amb etiquetes com Cultura, Dona, Educació, Hisenda, Història, Medi Ambient, Educació i diferents rangs per a les notícies i entrades del PSC, entre d’altres temes. Presentat el 27 d’octubre del 2010, el bloc conté una entrada del 2008 i una altra del 2009, essent el 2010 el que supera abastament els anys anteriors, amb un total de gairebé 80 entrades. Aquest any d’eleccions muncipals, Rosabel Cantenys n’ha sumat 14 entrades fins ara.


Publicitat

La candidata també hi confia en el 2.0, té facebook (http://es-la.facebook.com/people/Rosabel-Cantenys-Monsant/100000754840810) on les entrades més antigues al seu mur daten del 7 de març del 2010, amb una mitjana fins avui d’entre vuit i dotze escrits, amb fotografies incloses. En aquest temps, hi ha sumat un total de 173 amistats al seu Facebook.

Joaquim Arno (CiU)

Ha estat alcalde i regidor d’Urbanisme i Habitatge del municipi de Caldes d’Estrac aquest mandat. I sembla estar molt assebentat de les noves formes de comunicació en política a través d’internet, perquè fa ús d’un espai que té dins del web de CiU (http://www.joaquimarno.cat/); té flickr de CiU a Caldetes (http://www.flickr.com/search/?w=all&q=ciu+caldes+d%27estrac&m=text) i també de Facebook (http://www.facebook.com/ciucaldes). Les dues últimes connexions a la xarxa 2.0 les fa a través del partit de Convergència i Unió al municipi de Caldes d’Estrac, mentres que a la plana web ja dur el seu nom. L’encapçalament el comença amb “Caldes som tots! jo l’estimo, tu també!” i a sota hi destaca el logo de CiU i el lema “Sempre en positiu!”, adoptat en les anteriors campanyes electorals per la coalició.

La pàgina web s’estructura semblant a un diari electrònic, amb notícies sobre l’alcaldable i la llista del partit; una agenda sobre actes de campanya i activitats previstes (com la fideuada popular d’avui a les 12 h, una entrevista a m1TV el dia 9, etc.); un apartat sobre les accions de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac i l’actualitat de CiU a la comarca del Maresme.

A la columna de la part dreta de la plana web, hi ha informació sobre la candidatura, accés al facebook, a flickr i un apartat que, amb el titular “Que no t’enganyin”, critica el tripartit i sobretot el PSC. Quant a l’antiguitat, la primera de les notícies de la web data del 28 de novembre del 2010 i, fins ara, hi han incorporat un total de 14 notícies-entrades, no totes elles tenint a l’alcaldable Joaquim Arno com a creador de les mateixes. Algunes, fins i tot tenen l’estructura de titular, lead i text, tal i com si fos una notícia publicada. Quant al flickr, hi ha un total de 9 fotografies penjades, i al mur del Facebook, a on s’hi han sumat 158 amistats, les entrades més antigues daten del 16 d’abril i n’hi ha un total, fins la data d’avui, de 21 entrades, entre escrits sobre CiU Caldetes, actes d’agenda i vídeos.

David Manchon Folch (PP)

Del tercer candidat a l’alcaldia a Caldetes, David Manchon Folch, maresme360 no ha trobat cap pàgina web, ni bloc personal, perfil a Facebook o Twitter propi. La seva presència a internet és, doncs, inexistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*