Blanes Portada Santa Coloma de Farners Societat

L'ICS Girona prepara equips mòbils per a fer PCR a Santa Coloma de Farners i Blanes

Rescat Guàrdia Civil

L’Institut Català de la Salut (ICS) posarà en marxa uns equips mòbils que s’encarregaran de la recollida de les mostres per fer PCR. Aquests equips permetran determinar la presència de Covid-19 als centres educatius i residencials de la Regió Sanitària Girona.
La posada en marxa d’aquest dispositiu permetrà, d’una banda, alliberar d’aquesta tasca als equips d’atenció primària, i de l’altra, evitar desplaçaments de possibles casos positius. Per a fer-ho possible, la presa de mostres PCR es farà majoritàriament a les escoles i a les residències. Els equips estaran formats per 33 professionals situats estratègicament arreu del territori per a cobrir les necessitats de tota la regió sanitària. Tots ells dependran de l’Atenció Continuada i Urgent Territorial (ACUT), situat al Centre Güell de Girona.
Aquests professionals estaran organitzats en nou equips formats de tres persones (una professional d’infermeria i dues d’auxiliars) ―i n’hi haurà també en total cinc d’administratives― i estaran distribuïts arreu del territori. Els equips tindran la seva base al CAP que els toqui per zona, des d’on sortiran amb cotxe per fer les PCR que tinguin assignades diàriament i on retornaran les mostres al final de la jornada, per tal que siguin enviades al Laboratori Territorial ICS Girona per ser processades. A La Selva, els equips estaran ubicats al CAP de Santa Coloma de Farners i a Blanes.

Equips flexibles per a adaptar-se a les necessitats de la pandèmia

Els equips estaran gestionats per la responsable de l’ACUT, que organitzarà la tasca diària en funció de les instruccions que doni l’Agència de Salut Pública. Malgrat que estiguin ubicats en una zona, els equips seran flexibles i es podran fer redistribucions puntuals segons les necessitats del moment. L’Equip de l’ACUT serà el que mantindrà la comunicació amb l’equip d’atenció primària de referència amb el centre escolar o residencial on cal intervenir, així com amb els gestors COVID i RECO (referents COVID escolars). En el cas que fos necessari reforçar un equip mòbil, els professionals de suport vindrien del mateix equip d’atenció primària de la zona de referència.

La posada en marxa d’aquests equips mòbils a la Regió Sanitària Girona es farà de forma progressiva des d’aquest dijous i fins l’1 d’octubre, dia en què estaran plenament operatius i distribuïts. Els nou equips s’ubicaran també al CAP Garrotxa d’Olot, a Banyoles, Figueres, dos al Centre Güell, Sant Feliu de Guíxols i Canet. Els primers dispositius a ser operatius concentraran els esforços a la zona de Girona i Salt, ciutats on actualment es registren més casos de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*