Uncategorized

Esquerra demana al Govern que garanteixi la sorra a les platges maresmenques

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat al Govern de la Generalitat un sistema eficient i efectiu que garanteixi el manteniment de la sorra de les platges del Maresme. Així ho ha explicat en una nota de premsa la formació política que té previst per aquest dilluns oferir una roda de premsa en la que explicarà les accions que duran a terme en aquest sentit els candidats que aconsegueixin responsabilitats de govern després de les eleccions municipals del 22 de maig.

ERC denuncia que el mètode que s’ha utilitzat fins ara per regenerar les platges malmeses pels temporals, el dragatge, és inefectiu i molt car (22 milions d’euros des del 2005). Aquest sistema consisteix en extreure sorra del fons marí i repartir-la per les platges que s’han quedat sense. Els republicans també denuncien que el dragatge perjudica greument el fons marí, malmet la biodiversitat marina, la continuïtat de les espècies de marisqueig i l’activitat pesquera.

Municipis com Cabrera, Premià de Mar, Vilassar de Mar i el Masnou són alguns dels més afectats per la pèrdua de sorra de les seves platges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*