Uncategorized

La Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres destrueix l’armament decomissat en els últims dos anys

La Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres ha destruït prop d’una trentena d’armes, entre armes simulades i del calibre 4,5, bats de beisbol i ganivets amb fulles de diverses mides, que han estat decomissades en els últims dos anys. L’operació s’ha dut a terme un cop ja han finalitzat els tràmits en els quals havien estat controlades, durant intervencions policials en actuacions d’identificació a individus sospitosos i mitjançant l’escorcoll de les pertinences que portaven al damunt o bé als seus vehicles.

Cal recordar que segons la normativa del Ministeri d’Interior, ningú pot portar ni tenir armes de foc en territori espanyol sense disposar de la corresponent autorització expedida pels òrgans administratius. Quant a armes reglamentàries, n’hi ha set categories, de les quals la tinença i l’ús de les armes de les categories 1a, 2a, 3a, i 7a.2 i 3, necessita de llicència d’armes.

La 1a. categoria pertany a les armes de foc curtes (pistoles i revòlvers); la segona, a les armes de foc llargues per a vigilància i les armes de foc llargues i “ratllades”(de caça major). La 3a. és la de les armes de foc llargues, tir esportiu, escopetes i altres i les armes accionades per aire o per altres gasos comprimits; la 4a. categoria és la de les carrabines i pistoles i els revòlvers de doble acció simple. La 5a. són les armes blanques i en general les de fulla tallant o punxant no prohibides i la sisena, les armes de foc antigues o històriques. Quant a la categoria 7.2 i 7.3, són les armes per llançar i les de sistema “Flobert”, amb percusió anular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*