Uncategorized

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme ja ha tractat més de 23 tones de fracció resta

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, ubicat a Mataró, ha començat a fer les primeres proves en càrrega aquest dilluns. Ha estat amb la fracció resta provinent de El Masnou que s’ha descarregat en el nou fossar que s’han construït amb aquesta finalitat.

La nova planta permetrà que la fracció resta sigui sotmesa a un tractament mecànic que servirà per separar i classificar els materials recuperables com el paper, els metalls, els plàstics o el vidre. Més endavant, quan les noves instal·lacions assoleixin un rendiment més alt, els residus orgànics que es detectin en la barreja inicial se sotmetran a un tractament biològic per aprofitar el biogàs que generen i produir energia elèctrica. També es faran servir per obtenir un compost final amb el residu estabilitzat.

El Centre també compta amb una línia de tractament de residus voluminosos com sofàs i mobiliari, i diferents estacions de transferència per a les fraccions recollides selectivament com poden ser restes de menjar, vidre, envasos i paper i cartró.

D’altra banda, a la planta de recuperació energètica (incineradora) annexa a la planta de pretractament, s’hi estan fent una sèrie de millores, per adaptar-la a les necessitats del nou tipus de residu tractat. Està previst que entri de nou en funcionament a finals d’aquest mes.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*