Uncategorized

Un any del gran temporal de neu

Avui fa un any que es va produir la gran nevada que va col·lapsar gran part de Catalunya, sobretot les comarques de Barcelona i Girona. Al Maresme, els efectes de la nevada es van fer notar sobretot al nord de la comarca. Municipis com Malgrat de Mar van veure la seva platja totalment enblanquinada i algunes urbanitzacions, com Ciutat Jardí de Palafolls, van quedar incomunicades.

A banda de les dificultats de comunicació per carretera i de la gran quantitat de persones que van quedar atrapades en diferents punts de la xarxa viària, el gran problema va ser la fallada del subministrament elèctric. En alguns punts, com Sant Genís de Palafolls, van trigar més de 48 hores en recuperar-lo. En aquest sentit la setmana pasada s’ha conegut que l’oficina comarcal d’informació al consumidor (OCIC) va atendre 481 reclamacions de ciutadans maresmencs pels efectes de la gran nevada.

Un altra conseqüència del temporal de neu va ser el mal estat en que van quedar els boscos del Maresme. El Consell Comarcal i la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s) del Maresme van fer un informe que va conclure que la nevada va provocar desperfectes en el 54% dels boscos de la comarca. En termes econòmics la valoració de danys va ser de 35,68 milions d’euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*